Pressmeddelande: Bianca Kronlöf i ny talkshow: ”Vill män hellre dö än umgås med sina barn?”

I dag släpps ”MÄN på salong”, en ny talkshow från organisationen MÄN som lyfter frågor om jämställdhet och manlighet, samtidigt som gästerna får sina naglar målade. I första avsnittet medverkar Bianca Kronlöf, skådespelare och nyligen utnämnd till Årets röst.

– Varför är så många män rädda för att vara pappalediga? Jag tycker det är konstigt, men det verkar som om att de hellre ”tar en kula för sina barn” än tar chansen och umgås med dem, säger Bianca Kronlöf, skådespelare och första gästen i talkshowen ”MÄN på salong”.

Det är organisationen MÄN som står bakom talkshowen och programledare är MÄN:s ordförande Shahab Ahmadian, tillsammans med nagelskulptrisen Lucia Ramirez Tuesta.

– Män behöver träna på att visa omsorg om sig själva och andra. Det händer något i rummet när vi målar varandras naglar samtidigt som vi pratar om allvarliga saker, säger Shahab Ahmadian, ordförande organisationen MÄN.

Men vad är det då som är så lockande med den gråtande mannen? Och varför är det så svårt för män att ta hand om sig själva?, detta är bara några av frågorna som lyfts i talkshowen, och i kommande avsnitt deltar bland annat Johan Niila, aktivist för samers rättigheter, och Daniel Boyacioglu, poet och författare.

– Vi pratar om vilka förväntningar som finns på oss män i dag och vad vi kan göra för att frigöra oss från negativa begränsningar. Jag hoppas att många män kan bli inspirerade att se att det finns många sätt att vara man på, säger Shahab Ahmadian.

Talkshowen finns på MÄN:s youtubekanal: https://www.youtube.com/c/MÄNswe

Pressbilder och logotyper: https://mfj.se/om-maen/nyheter/press


Kontaktperson

Ylva Werlinder, press- och påverkansansvarig MÄN
Mejl: ylva.werlinder@mfj.se
Telefon: 070-517 82 77

 

Om MÄN
MÄN arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorgen. Vår vision är en jämställd värld utan våld.