Debatt: Unga killar som tittar på porr förstår inte att det är våld de konsumerar

Trots att en stor andel av unga killar har en negativ inställning till porr och vill titta mindre – så tittar de ändå, enligt en ny Sifo-undersökning. De beskriver att det är något som skaver och sju av tio svarar också att porren påverkar hur de ser på sex. Nu måste vuxna våga prata med alla dessa killar om porren och om hur den kan skada dem, och andra i deras relationer, skriver Shahab Ahmadian, ordförande MÄN, i en debattartikel som publiceras i Göteborgs-Posten.

I dag lanserar organisationen MÄN en unik Sifoundersökning, där killar i åldern 13 – 25 år har svarat på frågor om sin porrkonsumtion, vad de tittar på, och vad de tycker om sitt eget tittande. 1000 killar har deltagit.

Svaren från Sifoundersökningen visar till exempel att:

– Fyra av tio killar har en negativ inställning till porr, samtidigt som sju av tio tror att andra killar har en positiv inställning.

– En av sex killar som har en negativ inställning till porr, uppger att de ändå tittar på porr minst en gång i veckan, upp till flera gånger om dagen.

Hela artikeln

Läs hela debattartikeln i Göteborgs-Posten här.

Pressbilder

Pressbilder på Shahab Ahmadian, ordförande för MÄN finns att hämta här.

Kontaktperson för intervjuer

Ylva Werlinder
Press- och påverkansansvarig, MÄN

ylva.werlinder@mfj.se

070-517 82 77
www.män.se 


Om MÄN

MÄN arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorgen. Vår vision är en jämställd värld utan våld.