Debatt: Ulf Kristersson, varför förespråkar Tidöavtalet våld?

Våld kommer i många former, och rasistiska kränkningar är en form av våld. Era förslag är olika typer av våld mot våra barn, våra grannar och mot vårt samhälle, skriver Shahab Ahmadian ordförande på MÄN i ett öppet brev till statsministern som publiceras i Dagens ETC.

"Jag läser Tidöavtalet och känner stark oro. Jag läser ett avtal som säger sig vilja stoppa våldet. Men det jag läser är ett avtal som legitimerar och förespråkar våld i olika former, främst genom rasistiska tankar, idéer och förslag. Våld kommer i många former, och rasistiska kränkningar är en form av våld. Era förslag är olika typer av våld mot våra barn, våra grannar och mot vårt samhälle. Det är ett avtal som dikterar hur Sverige ska styras, inte på 30-talet, utan i dag. Men ändå innehåller det formuleringar som borde ha stannat i Europas rasistiska historia. Det knyter sig i magen och jag tänker: Ulf, hur hamnade vi här?" 

Hela brevet publiceras på Dagens ETC:s debattsida den 27 oktober 2022 och finns att läsa här.

Pressbilder

Pressbilder på Shahab Ahmadian, ordförande för MÄN finns att hämta här.

Kontaktperson för intervjuer

Ylva Werlinder
Press- och påverkansansvarig, MÄN

ylva.werlinder@mfj.se

070-517 82 77
www.män.se 


Om MÄN

MÄN arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorgen. Vår vision är en jämställd värld utan våld.