1920x1080-siluett-forovare.jpg

Hur kan förövare ta ansvar? 5 punkter från MÄN

MÄN lyfter frågan kring hur förövare kan ta ansvar.

Just nu är debatten stor om hur män backar varandra i stället för att uppmana till att ta ansvar när till exempel en vän, släkting eller bekant har begått sexuella övergrepp eller på andra sätt kränkt eller varit våldsamma mot andra. Bland annat pratar Bianca Kronlöf väldigt träffande om det starka brödraskapet inom kulturbranschen i flera videos på hennes instagramkanal.

Därför vill vi på MÄN lyfta frågan om hur förövare faktiskt kan ta ansvar. De fem punkterna är givetvis en väldigt förenklad bild, men innehåller nyckelpunkter som kan vara till hjälp för att förövaren ska kunna sätta igång viktiga processer. 

Vi tycker att det är viktigt att så många män som möjligt nås av detta – hjälp oss gärna genom att sprida denna text vidare!

Här kan du bli medlem.