webb-klimatet2.jpg

Ny arbetsgrupp för klimaträttvisa

MÄN:s seminarieserie om klimatet har resulterat i en global arbetsgrupp för klimaträttvisa.

Under den globala MenEngage-konferensen Ubuntu, som pågick från november 2020 till juni i år, ordnades seminarieserien Klimatkrisen, män, maskulinitet och klimaträttvisa. MÄN initierade serien som utformades tillsammans med bland annat MenEngages globala sekretariat, MenEngage-medlemmar från olika delar av världen och Fridays For Future.

Som ett resultat av seminarieserien har en global arbetsgrupp för klimaträttvisa bildats. Syftet är att ta tillvara på och förverkliga sådant som lyfts under seminarierna och arbeta med hur MenEngage kan bidra med sina feministiska kunskaper om maskulinitetsnormer i det globala arbetet för social, ekonomisk och ekologisk rättvisa. En annan viktig fråga är att engagera fler män som en del av lösningen i klimatfrågan.