ima161494_ny.png

MÄN lanserar Pappor.se – Sveriges första digitala stödplattform för pappor

På fars dag lanserar MÄN Sveriges första digitala stödplattform för pappor. Målet är att bli en mötesplats dit pappor oavsett livssituation kan söka sig för att få råd och stöd men också för att samtala med andra pappor.

Pappor.se erbjuder stöd och gemenskap kring föräldraskapet och papparollen – oavsett om man väntar sitt första barn, är separerad, lever med bonusbarn eller har barn med ett flertal partners.

Vi på MÄN möter många pappor som står helt eller delvis utan ett nätverk att ventilera tankar och frågor som rör relationer och föräldraskap. Med Pappor.se vill vi erbjuda ett sammanhang där pappor kan ta del av värdefull information om föräldraskap, barn och relationer.

Sajten innehåller handfasta tips på alltifrån hur pappor kan bli mer närvarande föräldrar till var hjälp för psykisk ohälsa finns att få. Utöver det finns det också ett forum där pappor kan samtala och stötta varandra i frågor som rör föräldraskapet, mående eller relationer. 

– Det finns ett behov av omsorg för pappor i sitt föräldraskap, i synnerhet vid en separation. Vi hoppas att Pappor.se ska hjälpa fler män ta ansvar för ett mer jämställt föräldraskap. Trygga pappor ger trygga barn och det ger våra barn bättre förutsättningar i livet, säger Shahab Ahmadian, ordförande för MÄN.

PS. Pappor.se har möjliggjorts med stöd från Allmänna arvsfonden.