Filmvisning: Women Talking

22 november 18:15 • Filmstaden, Västra Ågatan 16 751 49 Uppsala

Varmt välkommen till filmvisning av Oscar-vinnaren och kritikerrosade Women Talking på Filmstaden i Uppsala!

Anmäl dig

Den 22 november bjuder vi dig på en visning av filmen Women Talking som en del av uppmärksammandet av En Vecka Fri Från Våld, arrangerad av oss på MÄN Uppsala och Uppsala Kvinnojour.

När: Onsdag 22/11 kl. 18:15–21:00.
Var: Filmstaden, Västra Ågatan 16, 751 49 Uppsala.
Anmälan: Du anmäler dig via detta formulär https://forms.gle/12Bd5g9oe2MyHU2z7 och det är först till kvarn gäller! Filmvisningen är gratis för dig som blir medlem i MÄN Uppsala.
Bli medlem: ebas.mfj.se/blimedlem/15. De 15 första som anmäler sig får en goodie bag från MÄN!

Efter filmen följer ett kortare samtal mellan inbjudna deltagare samt representanter från MÄN Uppsala och Uppsala Kvinnojour.

I samtalet kommer vi ta upp filmens tematik och berätta kort om vårt arbete där även du som deltar får chansen att berätta om vilka känslor filmen väckt hos dig. På plats finns det även möjlighet att bli stödmedlem i Uppsala Kvinnojour.

OM FILMEN

Women Talking är en film baserad på romanen med samma namn, skriven av den kanadensiska författaren Miriam Toews.

I filmen får vi följa en grupp kvinnor som drogats och våldtagits i ett religiöst isolerat samhälle. Deras förövare har precis blivit häktade i en närliggande stad. När männen i samhället åker iväg för att betala borgen möts kvinnorna för att diskutera deras framtida livsöde: Stanna eller fly? Göra inget eller slå tillbaka?

Filmen är baserad på verkliga händelser och ger en stark skildring av mäns våld mot kvinnor och destruktiva mansnormer.

För regi står Sarah Polley och i rollerna syns bland annat Rooney Mara, Jessie Buckley, Claire Foy och Frances McDormand.

Filmen vann en Oscar för bästa manus samt var nominerad i kategorin bästa film. https://www.imdb.com/title/tt13669038/

OM MÄN UPPSALA

MÄN är en feministisk rörelse som arbetar mot mäns våld genom att utmana destruktiva manlighetsnormer. För en jämställd värld utan våld!

Som medlem i MÄN (Män för Jämställdhet) är du med och bidrar i vårt arbete för en jämställd värld, fri från våld. Vi kämpar för en värld där pojkar och män har full tillgång till sin förmåga att ge och ta emot kärlek och omsorg. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet.

MÄN välkomnar alla, oavsett kön. För varje ny medlem tar vi ett steg mot den värld vi vill ha.

Läs mer om MÄN: https://mfj.se/om-maen/man

OM UPPSALA KVINNOJOUR

Uppsala Kvinnojour är en ideell feministisk förening som sedan 1981 arbetar mot mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Vi erbjuder stöd och skydd till kvinnor, tjejer & ickebinära som utsatts för våld.

Som medlem i Uppsala Kvinnojour är du med och gör skillnad för våldsutsatta kvinnor och bidrar i kampen mot mäns våld mot kvinnor.

Hos Uppsala Kvinnojour är alla välkomna som stödmedlemmar, oavsett kön eller identitet.

Läs mer om Uppsala Kvinnojour: https://www.uppsalakvinnojour.se/om-oss/

Arrangeras av MÄN Uppsala

22 november
18:15 - 21:00
Filmstaden, Västra Ågatan 16 751 49 Uppsala