_DSC3672.jpg

Digitala lunchträffar för föräldrar och utbildning av pappagruppsledare

Snart är det dags för nästa utbildning av pappagruppsledare i MÄN:s regi. Vi kommer även starta samtalsgrupper på lunchtid för föräldrar av alla kön.

Pappagruppsledarutbildning
Utbildningen genomförs den 24-25 april 2021 och är helt digital på grund av den pågående pandemin. Du som går vår utbildning för pappagrupps-ledare förbereds för rollen som samtalsledare i MÄN:s pappagrupper – som kan hållas både i fysiska och digitala forum. Du kommer också att lära dig mer om hur MÄN arbetar med jämställt föräldraskap och pappagrupper i Sverige. Med utbildningen följer en handledning samt grunderna i hur du lägger upp och leder en pappagrupp.

För att kunna delta i utbildningen behöver du ha tillgång till en dator med kamera. Under utbildningen kommer du ta del av fördjupade samtal, föreläsningar och grupparbeten, och det är bra om du kan vara på en plats där du har möjlighet att delta i alla delar.

Att vara pappagruppsledare hos MÄN är ett ideellt uppdrag. Som ledare för en pappagrupp förväntar vi oss att du:

Datum och tider för utbildningen:
Lördag 24 april kl 9.30 -16.30 (incheckning från kl 9.15)
Söndag 25 april kl 9.00 -15.30 (incheckning från kl 8.45)

Anmälan till utbildningen hittar du här:
https://sv.research.net/r/FR2TCWY
Genom att anmäla dig bekräftar du också kan vara med hela utbildningen.


Lunchgrupper för föräldrar av alla kön
Om två veckor provar vi för första gången samtalsgrupper för föräldrar av alla kön. Våra lunchträffar är till för att stötta föräldrar att klara vardagens utmaningar bättre och är öppna för alla, oavsett åldern på ditt/dina barn, om du är på väg att bli förälder eller om du fungerar som en viktig vuxen för ett barn nära dig. Du behöver inte ha några förkunskaper och det är heller inget krav att delta på alla träffarna. 

Träffarna är ett tillfälle för dig som förälder att träffa andra och dela med dig av det just du kämpar med, lyssna på andras utmaningar och få inspiration till hur du kan göra för att må bättre och fungera bättre.
Här får du också tid till att reflektera över din föräldraroll, hjälp att bryta dåliga mönster, och stöd till att göra saker annorlunda.

Under varje träff sker en fördjupning i ett tema, men oavsett tema är alla välkomna. Denna första träff fokuserar vi lite extra på tiden innan föräldraskapet börjar, och vi bjuder särskilt in er som funderar på att bli eller snart ska bli föräldrar för första gången. Stora förändringar kommer snart inträffa, och med det kommer såklart många tankar.

För er som redan har barn är denna träff ett bra tillfälle att inspireras av vad de som just ska bli föräldrar funderar över, och en möjlighet att reflektera kring dina egna tankar om förlossning, föräldraskap och vad du vet nu som du önskar att du vetat då.

Träffarna görs digitalt via plattformen Zoom och efter registreringen kommer du få en bekräftelse med information om hur du deltar i mötet.

Datum och tid:  15 mars kl 12:00
Registrera dig här: 
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAtc-isqDwuEtUFTmayqgGOFdmY79zC3pAo