_DSC9148.jpg

Varför ska du bli medlem i MÄN?

För att din röst behövs och är viktig. Ju fler vi blir, desto starkare blir vår röst när vi kräver en jämställd värld fri från våld.

Medlemmarna är kraften i vårt arbete, oavsett om vi utmanar politiker, håller i pappagrupper, skriver debattartiklar eller stöttar killar i vår stödchatt. Varje man som har tagit ställning och gått med i MÄN gör vår rörelse starkare. Vår trovärdighet bygger på att många män vågar stå upp mot sexism och våld.

Detta gjorde vi tillsammans 2021

Tack vare stödet från våra medlemmar kunde vi bland annat göra följande:

  1. Vi samlade underskrifter från 38 514 män som tog ställning mot mäns våld. Namninsamlingen lämnades över till regeringen i samband med ett runda bord-samtal om mäns våld mot kvinnor.

  2. Vi drog igång kampanjen #brevfrånmannen. Tillsammans med Bianca Kronlöf inspirerade vi män att skriva brev till männen i sitt liv. Vi hade en digital brevskrivarkväll och två IRL.

  1. Vi fortsatte att utveckla projektet Samspel tillsammans med Sverok. Projektet vill tillsammans med barn använda spel för att förebygga våld och skapa schyssta sammanhang.

  2. Vi lanserade talkshowen MÄN på salong. Vår ordförande Shahab Ahmadian samtalar i showen med de inbjudna gästerna om våld och manlighet, medan de får sina naglar fixade.

  3. Vi höll utbildningar för nya volontärer på Killar.se. Killar 10-20 år kan vända sig till chatten för att prata om vad som helst, ingen fråga är för stor eller liten.

  4. Vi nylanserade vårt populära föräldraskapstest. Testet är en bra utgångspunkt om du och din partner vill försöka få till en mer jämställd vardag.

  5. Vi satte igång ett samarbete med Svenska med baby. MÄN ska tillsammans med organisationen starta upp pappagrupper för nyanlända småbarnspappor och deras barn.

  6. Vi höll MÄN:s första kongress. Övergången till kongress vartannat år istället för årsmöten är ett viktigt steg för att medlemmarna ska få ett större inflytande i organisationen.

Utan våra medlemmar hade inget av detta varit möjligt att genomföra!

Men varför gör vi det vi gör?

Vi är rörelsen som kämpar vi för en värld där pojkar och män har full tillgång till sin förmåga att ge och ta emot kärlek och omsorg. En värld där det är självklart att killar och män kan be om hjälp, och där inte en enda pojke eller man utsätts för våld, förväntas tåla våld eller använder våld mot andra.

Vi arbetar tillsammans med pappor, pojkar, skolungdomar, kvinnorörelsen, andra organisationer, politiker, tjänstemän och många många fler.

För varje ny medlem kommer vi ett steg närmare att förverkliga den världen.